Urologjia

Në Departamentin e Urologjisë ofrohet ekzaminim urologjik me cilësi të lartë, diagnostikim dhe trajtimit për të rritur dhe femije me një staf mjekësor te kualifikuar. Mjekët e Departamentit të Urologjisë janë të angazhuar për të kryer shërbime në Urologji, duke shfrytëzuar përvojën e tyre klinike dhe njohuritë e bazuara në studime dhe hulumtime shkencore.

Lexo me tej

Nder semundjet e prastates e para qe na vjen ne mendje eshte zmadhimi i prostates. Ne ditet e sotme ky eshte nje nga problemet qe haset me shume ne meshkujt e moshes mbi 40 vjec. Ne studimet e bera eshte pare se te meshkujt, minimum 30% e tyre para moshes 80 vjeçare kane ankesa ne lidhje me zmadhimin e prostates.

Lexo me tej

Kanceri i prostates eshte nje nga kancerat qe ndeshet me shpesh te meshkujt. Ky kancer eshte i shpeshte ne menshkuj mbi 50 vjec. Per te diagnostikuar kete kancer kryhet ekzaminimi fizik. ekografi, testi PSA ne gjak si dhe biopsia.

Lexo me tej

Rezeksioni transuretral i prostatës-TURP (Trans Urethral Resection of Prostate) është një ndërhyrje kirurgjikale urologjike që përdoret për trajtimin e hiperplazisë beninje të prostatës. Kjo metodë është gold standart (mënyra më e mirë) për trajtimin e hiperplazisë beninje të prostatës.

Lexo me tej

Ne ditet e sotme eshte avancuar ne metodat e nderhyrjeve te mbyllura te prostates per njetrajtim sa me te lehte dhe me sukses duke shmangur komplikimet ose duke i reduktuar ne minimum. Me i rendesishmi nga keto eshte metoda Greenlight Lazer.

Lexo me tej

Mbas semundjes te gureve te rrugeve urinare, infeksionet e rrugeve urinare dhe semundjet e prostates, semundja qe haset me shpesh eshte nefrolitiaza. Ne 20-30 vitet e fundit incidenca e kesaj semundje eshte rritur. Shkaku i kesaj rritjeje nuk dihet plotesisht por mendohet te jete i lidhur me ndryshimin e menyres se te ushqyerit si dhe me konsumimin e pakte te lengjeve.

Lexo me tej

Guret qe ndeshen ne sistemin urinar formohen si pasoje e bashkimit te kristaleve shume te vogla. Shumica e gureve qe formohen ne veshke perbehen nga kalciumi. Guret qe formohen dhe zmadhohen ne kalicete veshkes, mund te vazhdojne zmadhimin e metejshem aty por ne te njejten kohe mund te dalin nga veshka duke kaluar ne ureter. Kalimi i gureve me permasa mbi 0,5 cm ne ureter dhe dalja e tyre eshte e veshtire. Ne krahasim me femrat, te meshkujt guret ne veshka formohen 2-3 here me shume. Dihet qe konsumimi i mjaftueshem i lengjeve pengon ne formimin e ketyre gureve. Perveç konsumimit te lengjeve ; dieta, infeksionet e rrugeve urinare, ose semundje te tjera jane faktore qe luajne nje rol te rendesishem ne formimin e gureve.

Lexo me tej

Urinimi i pavetedijshem i cili eshte shume i perhapur, eshte nje problem i cili ndikon negativisht ne cilesine e jeteses te pacientit. Urinimi i pavetedijshem do te thote nje urinim qe kryhet pa dashje. Ky problem mund te ndodhe pothuajse ne çdo moshe, megjithese kjo eshte e perhapur me teper te femijet, edhe tek te moshuarit, te femrat dhe. Ky problem ndeshet me shume ne moshat mbi 60 dhe 1/3 e tyre e perbejne femrat.

Lexo me tej
LINI MESAZHIN TUAJ!

Lini nje mesazh dhe ne do ju pergjigjemi

Ju mund te ngarkoni fotot, analizat dhe radiografite tuaja
Pacientet

Lexo me tej
Trajtimet me te Fundit

Lexo me tej
Oferta

Lexo me tej
Me Shume