Neurokirurgji

Departamenti i Neurologjisë dhe Neurokirurgjisë trajton çrregullime nga më komplekset me një qasje multidisiplinare. Si programi i neurologjisë ashtu dhe ai i Neurokirurgjisë për të rriturit dhe fëmijët bashkepunojnë ngushtë me disiplina të tjera pediatrike, radiologjike dhe onkologjike për të siguruar kujdes të plotë për pacientët tanë.

Lexo me tej

Edhe pse shpesh hernimi i diskut referohet si disk qe del/rreshket nga vendi, ne te vertete disku nuk leviz. Termi hernim i diskut nenkupton qe materiali ne qender te diskut eshte shtypur/shtrydhur nga hapesira e tij normale. Nga kjo patologji janee te prekur kryesisht paciente nga mosha 30 deri 40 vjec.

Lexo me tej

Stenoze do te thote ngushtim nga brenda. Stenoza spinale eshte nje gjendje ne te cilen nervat ne kanalin spinal ngushtohen ose shtypen. Kanali spinal eshte nje tub i zbrazet i formuar nga kockat e shtylles kurrizore. Cdo faktor qe con ne ngushtimin e ketij tubi shkakton shtypje te nervave ne brendesi te tij. Si pasoje e demtimeve dhe konsumimit te shtylles kurrizore per nje kohe te gjate, indet perreth kanalit spinal ne disa raste shtypin nervat. Kjo shpjegon pse stenoza spinale lumbare (ngushtim ne fundshpine) eshte nje faktor qe shpesh shkakton problem me mesin ne te rritur mbi 55 vjec.

Lexo me tej

Paraliza Cerebrale eshte nje crregullim i levizjes i lidhur me nje demtim ne tru te shkatuara para lindjes ose gjate procesit te lindjes.

Lexo me tej

Departamenti i Neurokirurgjise adulte dhe pediatrike ne spitalet tona kryen te gjitha llojet e nderhyrjeve kirurgjikale te njohura ne kirurgjine e epilepsise. Edhe pse trajtimi primar i epilepsise eshte medikametoz, 20-30% e rasteve nuk pergjigjen ndaj ketij trajtimi. Ne keta paciente nje alternative trajtimi eshte kirurgjia.

Lexo me tej

Lezionet me bazë kafkën përbëjnë një grup lezionesh vaskulare dhe tumorale të vendosura në bazën e trurit në një regjion anatomik delikat dhe të ndërlikuar. Trajtimi i këtyre lezioneve paraqet vështirësi të mëdha për mjekët, pasi njekohesisht me trajtimin e tumorit eshte e nevojshme ruajtja e funksioneve dhe anatomise normale.

Lexo me tej
LINI MESAZHIN TUAJ!

Lini nje mesazh dhe ne do ju pergjigjemi

Ju mund te ngarkoni fotot, analizat dhe radiografite tuaja
Pacientet

Lexo me tej
Trajtimet me te Fundit

Lexo me tej
Oferta

Lexo me tej
Me Shume