Proteza Artikulare

Zhvillimet e medha ne fushen e zevendesimit protezik te artikulacionit koksofemoral keto 25 vjetet e fundit kane permiresuar dukshem rezultatet e nderhyrjeve kirurgjikale. Nderhyrja kirurgjikale per zevendesimin protezik te artikulacionit koksofemoral e quajtur gjithashtu artroplasti koksofemorale po perhapet gjithmone e me shume me rritjen e moshes se popullates ne te gjithe boten.

Lexo me tej

Arsyeja kryesore e zevendesimit protezik te nje artikulacioni artrozik eshte frenimi i ferkimit te kockave artikulare me njera-tjetren, gje e cila jep dhimbje. Zevendesimi i artikulacionit te dhimbshem dhe artrozik krijon nje siperfaqe te re per artikulacionin i cili leviz lirshem pa shkaktuar dhimbje. Qellimi eshte te ndihmosh pacientet ti kthehen aktivitetit te tyre te perditshem me me pak dhimbje dhe hark levizje me te madh.

Lexo me tej

Kirurgjia per zevendesimin protezik te kycit te kembes e quajtur artroplasti e kyecit te kembes po behet me e shpeshte, pavaresisht se nuk eshte aq e perhapur sa kirurgjia per zevendesimin protezik te artikulacionit koksofemoral apo te gjurit.

Lexo me tej
LINI MESAZHIN TUAJ!

Lini nje mesazh dhe ne do ju pergjigjemi

Ju mund te ngarkoni fotot, analizat dhe radiografite tuaja
Pacientet

Lexo me tej
Trajtimet me te Fundit

Lexo me tej
Oferta

Lexo me tej
Me Shume