Metodat e  transplantit të flokëve

Transplanti i Njësisë folikulare (FUT):

“Transplantimi i Njësisë folikulare (UFT) “është metoda e transplantit të  flokëve më e aplikuara në klinika nga më të sofistikuarat të transplantimit të flokëve sot në botë. Me këtë metodë, indet e flokëve marrë nga zona të shëndetshme dhe me flokë në qafë transplantohet në zonat e rralla apo që janë pa floke me anë të teknikave të duhura, pa kompromentuar format e tyre natyrale, nën mikroskop dhe duke i ndarë në grupe prej 1, 2, 3 dhe 4 në mënyrë të tillë që të përmbajnë flokë dhe folikula.

Read more...

Menisku eshte nje strukture e gjurit qe demtohet shpesh. Demtimi mund te ndodh ne cdo grupmoshe. Ne moshat e reja menisku eshte shume i forte dhe i rreshkitshem dhe ruptura(carja) zakonisht ndodh si pasoje e nje levizje te forte perdredhese te gjurit. Me kalimin e moshes menisku dobesohet dhe mjafton nje demtim i vogel per te rupturuar(care) ate.

Read more...

Mikrodiskektomia po shnderrohet ne metoden kirurgjikale standarte per hernien diskale lumbare. Kjo procedure perdoret kur disku I herniuar ushtron presion mbi nje rrenje nervi. Ajo nenkupton heqjen e diskut te demtuar ne menyre te kujdesshme (diskektomi) duke perdorur mikroskop kirurgjikal, keshtu kirurgu be vetem nje incision te vogel ne pjesen fundore te shpines.

Read more...

Arsyeja kryesore e zevendesimit protezik te  nje artikulacioni artrozik eshte frenimi I ferkimit te kockave artikulare me njera-tjetren, gje e cila jep dhimbje. Zevendesimi I artikulacionit te dhimbshem dhe artrozik krijon nje siperfaqe te re per artikulacionin I cili leviz lirshem pa shkaktuar dhimbje. Qellimi eshte te ndihmosh pacientet ti kthehen aktivitetit te tyre te perditshem me me pak dhimbje dhe hark levizje me te madh.

Read more...

Zhvillimet e medha ne fushen e zevendesimit protezik te artikulacionit koksofemoral keto 25 vjetet e fundit kane permiresuar dukshem rezultatet e nderhyrjeve kirurgjikale. Nderhyrja kirurgjikale per zevendesimin protezik te artikulacionit koksofemoral e quajtur gjithashtu artroplasti koksofemorale po perhapet gjithmone  e me shume me rritjen e moshes se popullates ne te gjithe boten. 

Read more...